25 noiembrie 2011

Dăruim - update

Am fost întrebaţi de către prieteni dacă acceptăm, pe lângă sume de bani donate Acţiunii, şi diverse obiecte folosite dar în stare bună (hăinuţe rămase mici, jucării funcţionale). O facem cu plăcere, singura condiţie fiind ca obiectele să fie în stare bună şi aranjate pe grupe de vârstă. Chiar dacă vom face şi noi o triere şi grupare ulterioară, ne-ar ajuta să câştigăm timp. Aşadar, mai ales cei care au copii şi le-au rămas haine mici şi jucării nefolosite, vă aşteptăm!

18 noiembrie 2011

Dăruim 2011

Dragi prieteni!

Pornim din nou la drum!
Una din cele mai importante concluzii desprinse din Acţiunea Dăruim în toţi aceşti ani a fost cea a consecvenţei. A faptului că puterea unei asemenea iniţiative stă în menţinerea ei vie, an de an, fără sincope. Ideal, acţiunea ar trebui să nu mai depindă organizatoric de vremuri, crize sau persoane, ci să devină ea un organism care să acţioneze cu puteri, resurse şi reguli proprii. Momentan, acest lucru nu e posibil, de aceea este nevoie în fiecare an de o scânteie, de voluntariat, de un prim pas pus (cu dreptul şi cu hotărâre), de un mail, de acest blog. De oameni şi de timpul lor.
Pornim aşadar la drum! Cei care ne cunosc ştiu deja despre ce vorbim. Tot ei au dus vestea mai departe, an de an, către alţi şi alţi prieteni, aşa că îi rugăm să nu ne lase nici la ediţia 2011.

Prevedem un alt sfârşit de an greu - din nou ne bântuie pe deasupra capetelor, ca şi în 2009, cuvântul criză. Noi suntem decişi să îl ignorăm, vă spunem că tocmai acestea sunt vremurile care îndeamnă la ajutor, tocmai acestea sunt vremurile care te solicită să arăţi că îţi pasă.

Nu uitaţi, fraza-cheie care a marcat fiecare ediţie este că nu contează ce sumă donezi, contează că te implici. Am reuşit să ne adaptăm în fiecare an bugetului încropit.
Răspundem unui comentariu - ne cerem scuze că abia acum l-am observat, dar blogul la noi hibernează vara :) : ne întreba (cineva... anonim) care sunt criteriile de acordare a pachetelor, pentru că la Odrihei ar fi observat un nume pe liste care ascundea o situaţie materială bună. Vă spunem cât se poate de clar, am mai scris, criteriile sunt stabilite de cadrele didactice, cele care cunosc cel mai bine situaţia şcolarilor/grădiniţarilor. Ne asumăm fără rezerve riscul de a distribui unul sau mai multe pachete unor copii mai puţin săraci, dacă asta e condiţia ca majoritatea celor nevoiaşi să aibă ceva frumos de Crăciun.

Ne puteţi contacta aici, pe blog. Sau pe Facebook (Acţiunea Dăruim). Sau trimiţând un mail la actiuneadaruim [at] gmail [punct] com. Sau contactând direct pe oricare din membrii echipei (Larisa, Adi, Emma, Angela, Mircea, Mihai, Anca, Daniel). Ne puteţi sprijini donând orice sumă, fie că vorbim de 5 lei, fie de 100. Şi trimiţînd adresa blogului sau mailul sau pagina de FB către oricine ştiţi că are suflet bun.

Cu drag,
Echipa Dăruim