21 decembrie 2012

Infografia Dăruim 2012


Conținut pachet 2012

Conținutul unui pachet, decembrie 2012

În presa mureșeană, decembrie 2012

Dăruim menționată și descrisă pe scurt în săptămânalul Punctul.

Dăruim

Un prim exemplu este acţiunea Dăruim, realizată în fiecare an înainte de Crăciun de o mână de oameni din Tîrgu-Mureş, cu scopul de a oferi un cadou copiilor nevoiaşi din satele mureşene. Iniţiatorii acţiunii strâng fonduri de la cunoştinţe şi oameni generoşi, apoi cumpără cadourile şi le distribuie copiilor prin intermediul şcolilor. Iată că se poate! Trebuie doar voinţă! De exemplu, anul trecut s-au realizat 400 de pachete, în valoare totală de aproape 7.000 de lei, şi au fost distribuite pachete în 13 localităţi mureşene. În ce constă acest proiect? Detalii ne-a dat Mircea Drăgoi, unul dintre coordonatorii acţiunii Dăruim: ,, Acţiunea are acum un nucleu de organizatori care la fiecare început de decembrie transmit un e-mail care ajunge rapid şi eficace la prieteni, la prietenii prietenilor, la cunoscuţi şi necunoscuţi. Mai promovăm acţiunea prin Facebook şi prin blogul daruim.blogspot.com. Scrisorile pe care le trimitem an de an conţin indicaţii clare despre scopul acţiunii, bilanţul anilor precedenţi şi, cel mai valoros lucru, îndemnul de a dona orice sumă, oricât de mică, pentru fondul anului în curs. Fiecare colectare de fonduri are un termen limită la care tragem linie şi socotim câţi bani s-au strâns, după care vizităm magazinele en-gros pentru cumpărarea dulciurilor şi fructelor care intră într-un pachet. Experienţa anilor precedenţi ne-a ajutat să alcătuim pachete consistente, suma alocată unui asemenea pachet ajungând în prezent la 16 lei. În paralel, membrii echipei Dăruim contactează în fiecare an grădiniţele şi şcolile primare din satele unde ne-am propus să ajungem pentru a le cere cadrelor didactice listele cu copii care au nevoie de pachete. Cu foarte puţine excepţii, educatoarele şi învăţătoarele ne ajută cu plăcere şi sunt dispuse să-i indice pe copii aflaţi în vizorul Dăruim. Etapa de distribuire a pachetelor începe de regulă cu 2-3 zile înainte de încheierea anului şcolar şi astfel apucăm să ajungem pe la toate grădiniţele şi şcolile de pe harta acţiunii. Cu excepţia anului 2009, atunci când situaţia economică generală ne-a clătinat hotărârea şi a anulat ediţia, din 2005 Dăruim a ajuns prin zăpadă, noroi sau gheaţă în judeţul Mureş”.

20 decembrie 2012

Alte poze, 2012

190 de pachete pregătite

Împachetarea

Câteva fotografii, decembrie 2012

Dăruim la Culpiu, 20 decembrie 2012

La împachetare, 19 decembrie, sediul Lateral Tg.Mureș

Statistică 2012

O scurtă aducere la zi cu Acțiunea. La această ediție s-au strâns 3850 lei, din care au rezultat 230 pachete.
Conținutul pachetelor (16 lei) a fost cumpărat de la Metro (vom publica fotografii) și am avut liste, am dus pachete - și mai avem de dus - în următoarele localități: Merișor, Ernei, Călușeri, Iclănzel, Sânger, Cipău, Culpiu, Mureșeni sat, Sângeorgiu de Câmpie și Școala 13 pentru copii cu nevoi speciale Tg.Mureș.
Dorim să mulțumim celor care și de data aceasta s-au implicat, în ciuda problemelor și a timpului scurt și tot mai prețios: Anca, Petrică, Cicu, Horică, Dorin, Vasi, Larisa și Adi, Sanda și Titi, Angela, Bogdan, Filip, Victor, Cristi, Radu și Gabi, Cătălin și Alina, Livia, Lola, Erika si Tibi, Daniel, Anna Maria, Marius, Emil, Adrian, copiiilor care ne-au ajutat și înțeles că lipsim de acasă, firmelor NetSoft, Lateral, care ne-au sprijinit cu generozitate. Mulțumiri lui Patrice, care ne-a oprit în Metro ca să ne spună că știe de acțiune și că vrea să ne sprijine și el! Un gest frumos!!
Dăruim continuă, și asta vi se datorează! Tuturor, mulțumiri!



12 decembrie 2012

Dăruim 2012

Bun găsit, dragi prieteni!

Așa cum sperăm că v-am obișnuit deja, fiecare decembrie înseamnă și Acțiunea Dăruim, inițiativa prin care oferim pachete de Crăciun copiilor în situații mai dificile.
Am fost întrebați dacă se va derula și anul acesta Dăruim. În ciuda dificultăților, a oboselii de sfârșit de an, reiterăm aici că nu ne mai dorim nici o pauză în șirul anilor cu Dăruim. Singurul an fără acțiune, 2009, s-a lăsat cu regretul că n-am putut organiza nimic în acel decembrie; ca urmare, ne-am propus ca în ciuda piedicilor inerente, să nu mai lăsăm nici un Crăciun fără inițiativă.

Nu ne-am propus să creștem, să depășim cu fiecare ediție sumele și pachetele anilor anteriori. Simplul fapt că putem continua acțiunea, că rămânem constanți în generozitate, cu ajutorul vostru, ne împinge înainte și ne este suficient...

Rămân valabile aceleași coordonate privind donațiile: primind un e-mail de la organizatori, vizitând acest blog, vei afla despre ce este vorba. Ne contactezi și vom stabili o modalitate de a primi suma donată. Pentru cei nefamiliarizați cu ideea Dăruim, sfatul nostru este să urmăriți postările anterioare. Dăruiești, ca întotdeauna, orice sumă poți și dorești. Ne alcătuim listele de copiii și conținutul pachetelor în funcție de câți bani se strâng.
Cea mai mare provocare a fost în fiecare an să vă convingem că, oricât de mică, orice sumă contează și că nu avem un barem care să constituie o piedică în a dărui.

Acțiunea de colectare a sumelor se încheie pe 17 Decembrie, adică luni, astfel vom putea alcătui pachetele în timp pentru a le distribui.
Desigur, urmăriți-ne pe acest blog pentru noutăți.

Mulțumim!
Dăruim