21 decembrie 2006

Mulţumiri

Mulţumiri pentru sprijinul necondiţionat şi generos al companiilor Reea, GraFx, Flame, SweetCandy, NetSoft şi ePoint. Sunt gesturi care ne susţin efortul şi ne încurajează enorm. Desigur, nu-i uităm nici pe cei care au contribuit individual, le vom da (doar) prenumele pe o listă finală.

Echipa

Poze


Raport intermediar


Hello, prieteni!

Un scurt raport intermediar din mijlocul acţiunii: în ciuda întarzierii cu care am iniţiat acţiunea de colectare a banilor avem deja strânse aproximativ 14 milioane lei vechi (1400 RON), - scriem aproximativ deoarece banii continuă încă să sosească. O parte din bani sunt deja cheltuiţi pe cumpărarea de pachete. Azi dimineaţă la ora 5 eram la magazinul Metro din Tg.-Mureş de unde am cumpărat conţinutul pentru 80 de pachete, la 7 dimineaţa începeam acţiunea de alcătuire a pachetelor (poze ataşate) iar la 9 dimineaţa eram la Grebenişul de Câmpie, sat la 20km de Tg.Mureş, de unde ne ni se furnizase o primă listă cu 31 de copii nevoiaşi. Cadrele didactice de la Şcoala "Vasile Pop" din Grebeniş au fost amabile şi au alcătuit o listă, două din criteriile de selecţie fiind şi obţinerea de rezultate bune la învăţătură şi frecventarea regulată a cursurilor. Este vorba chiar şi de copii care fac naveta din Drăculea, sat la câţiva kilometri de Grebeniş, deci copii sărmani dar conştiincioşi, lucru cu atât mai lăudabil şi mai demn de recompensă. Am primit lista nominală a copiiilor şi o vom publica la încheierea acţiunii.
În general, lumea ne întreabă dacă suntem de la vreo fundaţie, dacă dorim să fim prezentaţi elevilor... Tuturor le vine greu să creadă că suntem o mână de oameni care nu doresc publicitate, că nu venim prin instituţii (probabil politico-administrative).
Dorim să vă transmitem şi vouă, tuturor celor care s-au implicat în a ne sprijini, faptul că lumea apreciază gestul vostru, că ceea ce faceţi generează recunoştinţă, că reuşim să scurtcircuităm căi obturate de birocraţie şi că anul acesta, graţie vouă şi efortului colectiv, chiar mai mulţi copii se bucură de un pachet frumos de Crăciun. Acest lucru este posibil deoarece, folosind experienţa de anul trecut, am eliminat anul acesta din pachete cărţile (preţul lor urca destul de mult preţul unui pachet). A contat faptul că putem ajuta astfel mai mulţi copii.
Tot azi am mai asigurat 25 de pachete unor copii selectaţi de doamnele educatoare la Grădiniţa nr.10 din Tg.Mureş. Deoarece încă avem bani rămaşi şi pachete formate mâine dimineaţă repetăm acţiunea de efectuat cumpărături la Metro. Avem printr-o prietenă educatoare o listă de 34 copii din Săcăreni (sat la 15 km de oraş) şi o grădiniţă (ca reper pentru târgummureşeni, care cunosc oraşul, în cartierul Mureşeni)unde va trebui să contactăm o doamnă educatoare.

Cam asta ar fi momentan, vom reveni cu detalii referitoare la lista completă a copiiilor.

MD

18 decembrie 2006

Dăruim 2006

Dragi prieteni!

Cei care ne-au fost alături anul trecut ştiu în mare despre ce este vorba: o mână de oameni au mobilizat prin e-mail sau viu grai alţi oameni, au pus ban lângă ban şi de Crăciun au cumpărat din câteva magazine dulciuri şi fructe din care au făcut pachete. Aceste pachete (65 buc.) au ajuns la 65 de copii din Tg.-Mureş şi din Icland, un sat la 10 km de oraş.

Ne aflăm la a doua acţiune de acest gen, având de data aceasta precedenta acţiune la activ, ca experienţă. Bilanţul anului trecut a însemnat 19.660.000 lei adunaţi din care s-au cumpărat 65 pachete dăruite tot atâtor copii sărmani.

Puteţi vedea istoricul acţiunii precedente derulat mai jos. Este cea mai elocventă dovadă cu care venim şi în acest an către voi şi vă rugăm să faceţi acelaşi efort financiar, reamintindu-vă că nu contează suma (pot fi 10-20 RON sau 100-200, toate sumele sunt binevenite), contează gestul!

Anul acesta demarăm acţiunea “Dăruim” cu puţină întârziere, am fost şi noi, cei care ne considerăm iniţiatori, prinşi de diverse treburi cotidiene. Acesta este de fapt şi cel mai mare risc, pentru noi toţi, să invocăm ritmul alert în care trăim pentru a declina sprijinul acordat acestor gesturi.

Ca noutate, anul acesta echipa iniţiatoare beneficiază şi de sprijinul organizatoric al lui Alexandru “Alex” Toth, colegul meu de la Epix, care are o benefică experienţă anterioară ca şi asistent social. Vom folosi experienţa lui Alex pentru a conferi şi mai multă coeziune şi coerenţă acţiunii.

Echipa organizatorică (oricare din cei de mai jos poate fi contactat pentru donaţii):

Mircea Drăgoi – designer, EPIX
Alexandru Toth – sales manager, EPIX
Bogdan Adrian Stănescu – director tehnic, Flame
Angela Borşan – expert contabil, Scriptic
Cătălina Cotoară – manager, Scriptic

Va mulţumim!!!