12 decembrie 2005

Imboldul scris

Bună, prieteni!


Intro/Context

Voi fi cât se poate de scurt, prin asta economisesc timpul atât al destinatarului cât şi al expeditorului. Îmi pare rău că nu vă pot scrie pe hârtie, ar fi fost mai frumos şi ar fi transmis mai bine ceea ce vreau să vă rog. Prin această scrisoare vă transmit o idee, cu cât mai mult vă va inspira/coopta cu atât mai bine, dar nu o luaţi ca pe o obligaţie socială, prietenească, cum vreţi să-i spuneţi, puteţi să nu întreprindeţi nimic şi nimeni nu va lua act de asta. E pur şi simplu un imbold căruia puteţi să-i acordaţi credit sau nu, fără consecinţe.

Am pornit de la ideea că se apropie Sărbătorile şi că există, cu siguranţă, în acest oraş (Târgu Mureş), o sumedenie de copii care vor duce lipsa unui cadou, cât de mic, date fiind vremurile în care trăim. N-am să radiografiez asta. Cert este că există părinţi care cu siguranţă nu îşi vor permite, aşa cum o facem parte din noi, să le ofere copiilor un cadou cât de mic de Crăciun! Nu vorbesc aici de copiii instituţionalizaţi, le ştim situaţia dar sunt convins că mare parte din efortul organizat al societăţii se îndreaptă deja spre ei de sărbători. Vorbesc de copii din familii normale, dar sărace. Cel mai simplu putem da de ei prin Grădiniţe. Fiind vorba de un gest simbolic, nu voi face greşeala (sună puţin paradoxal, dar realist) de a încerca să ofer un cadou tuturor copiiilor din Grădiniţe, lucru de altfel imposibil. E vorba de câţiva copii din 1-2 grădiniţe, îmi voi permite ca, bazându-mă pe câteva prietene educatoare, să îi aleg cu ajutorul acestora.

Acţiunea

Îmi permit să vă redau modul personal de a acţiona în acest sens, în speranţa de a vă da astfel imboldul de a contribui financiar la micul efort.

Voi dona personal până pe 20 decembrie 500 000 lei pentru această acţiune şi îi am implicaţi alături de mine pe Angela B. şi Adi S., colegi de firmă.

Practic, în certul caz A - în care doar eu donez această sumă - cu aceşti bani vom putea cumpăra conţinutul şi alcătui câteva pachete-cadou de la un supermarket (Metro, Selgros), un asemenea pachet conţinând în mare dulciuri şi fructe pentru copii.

În ipoteticul caz B – în care efortul devine colectiv, puteţi dona orice sumă consideraţi că nu vă afectează decât în mică măsură bugetul de sărbători, pornind de la 1 RON în sus – vă reamintesc că e vorba de un gest simbolic. Vă previn că n-am stabilit 500 000 lei ca sumă etalon, 50 000 lei au aceeaşi valoare şi sunt bineveniţi.
Garant moral al acţiunii sunt eu, Mircea D. Acţiunea va fi descrisă şi raportată celor care au contribuit, fiecare leu fiind justificat. Veţi afla numărul şi numele copiiilor care au beneficiat de pachet.

Banii vor ajunge (şi prin mine) la Angela şi Cătălina C., colegă şi prietenă, care mă vor ajuta să cumpărăm cadourile. Dacă aveţi o familie cu copii de care ştiţi că au nevoie de un pachet şi doriţi să direcţionăm către ei pachete, vă rog să-mi precizaţi şi se va rezolva, chiar vă rămân îndatorat.

Contactaţi-ma pentru orice sugestie/nelămurire. Pentru a dona puteţi să-mi scrieţi pe adresa firmei, cu subiectul „Acţiunea Crăciun”, până pe 19 decembrie.