02 decembrie 2010

Dăruim 2010


Dragi prieteni!

În octombrie 1582, o mare parte a omenirii, ca urmare a decretului Papei Grigore al XIII-lea, trecea de la calendarul iulian, considerat impropriu, la cel gregorian. Pentru a corecta erorile acumulate în urma folosirii calendarului iulian (datorită decalării faţă de anul astronomic), s-a decis ca zece zile să fie pur şi simplu şterse, astfel că ultima zi a calendarului iulian este 4 octombrie 1582 iar prima zi a calendarului gregorian este 15 octombrie 1582. Istoria umanităţii este plină de asemenea ciudăţenii, iar Acţiunea Dăruim nu putea face excepţie. Sau putea, dacă nu intervenea, probabil, actuala criză economică, din care România încă se străduieşte să iasă. Astfel, în istoricul acţiunilor de până acum, căci deja avem o istorie care începe în 2005, va lipsi întotdeauna 2009. Să sperăm că nu va mai fi cazul pe viitor.
OK, asta a fost vestea rea. Vestea bună, desigur, este că reluăm tradiţia, chiar de acum, din 2010. Prea mulţi prieteni ne-au întrebat de ce nu facem asta, dacă organizăm acţiunea, dacă avem nevoie de ajutor. În plus, vrem să dăm un bobârnac serios îngrijorărilor legate de situaţia economică, vrem să arătăm că, de fapt, nu contează doar statutul economic. Că în România sufletelor, a prieteniei, nu a fost şi nu este nici o criză. Aşadar, celor care ştiu deja ce înseamnă acţiunea noastră le spunem da, pornim din nou la drum cu acelaşi entuziasm! Celor nefamiliarizaţi cu ideea şi punerea ei în practică, le transmitem ca de obicei îndemnul de a citi blogul Dăruim, arhiva celor 4 ediţii, să vizualizeze fotogaleria de la Flickr, apoi să cugete dacă intervin sau nu. La urma urmei, sperăm că nu vă cerem prea mult! Efortul mare, de acumulare, achiziţie, distribuţie, (pe scurt, efortul logistic) va cădea pe umerii echipei de entuziaşti căreia îi mulţumim şi aici: Larisa, Angela, Adi, Emma, Anca, Anca2, Daniel - scuze celor nemenţionaţi.

Ne puteţi contacta aici, pe blog. Sau trimiţând un mail la actiuneadaruim [at] gmail [punct] com.
Ne puteţi sprijini donând orice sumă, fie că vorbim de 5 lei, fie de 100. Şi trimiţînd adresa blogului sau mailul către oricine ştiţi că are suflet bun.
Destinatarii vor fi, înainte de închiderea şcolilor şi grădiniţelor, copii provenind din familii prea paupere ca să le ofere ceva de Crăciun. Aducem aşadar în sufletul câtorva sute de copii din Mureş (şi Cluj) un strop de bucurie de Crăciun! Un gest mic pentru noi, dar atât de mare pentru cei care beneficiază de el!

La drum, cu entuziasm!
Echipa Dăruim