13 decembrie 2005

Prieteni de mai departe, dar atât de aproape

Primit de la Anca (prietenă din Bucureşti): Bună să vă fie căutătura după cât de bună vi se arată inima... Fiind la rândul meu fericita mămică a unuia dintre cei mai frumoşi şi buni copii din lume :) , cursant la grupa mică într-o grădiniţă oarecare, întreb - dacă aveţi posibilitatea de a afla de la educatoare ce nevoi au prichindeii cu pricina, poate reuşim să facem nu neapărat mai mult pentru ei, dar poate mai bine...
De exemplu, dacă dulciurile nu pot fi excluse, că doar atâta bucurie au şi ei, poate mai bine le-ar prinde ceva hăinuţe, sau rechizite. Mă refer la faptul că, dacă la o grădiniţă unor copilaşi le face bine un set de cuburi sau un puzzle, la o altă grupă un tricouţ (sau, în fine, ceva similar) ar fi de-a dreptul mană cerească.
E adevărat, nu se găsesc lucruri de calitate acceptabilă la preţuri foarte mici, dar dacă ne străduim, poate reuşim să strângem rândurile şi să facem din suma finală, cât o fi ea să fie, mici minuni pentru copii şi părinţi.


Întrebare separată: pentru non-rezidenţi, cum ar fi Bucureşti, care este algoritmul prin care suma, când şi câtă o fi, să ajungă în timp util la destinaţie?

Răspuns pentru Anca (si cei departe de Tg.Mureş): Îţi mulţumim mult pentru sprijin, o vom face de altfel şi când vom considera încheiată acţiunea de anul acesta! Luând punctual cele scrise de tine, ni se pare o idee bună ca pe lângă clasicele dulciuri să existe şi alt gen de cadou, fie că e vorba de o mică jucărie, de o cărticică sau de rechizite (creioane, vopsele, etc.). Cu hăinuţele e mai greu pentru că ar însemna să ne interesăm de la educatoare şi de mărimile necesare pentru fiecare copil în parte, or timpul ne presează şi s-ar crea poate harababură. Cel mai important lucru în această fază este să contabilizăm până la momentul X (ideal vineri, 16 decembrie) suma care se va strânge, şi în funcţie de aceasta şi de numărul de copii să decidem conţinutul pachetelor.
Referitor la întrebarea legată de modalitatea de a trimite bani la Mureş, ideal ar fi să se poată face un transfer prin bancă (există două conturi disponibile la Banca Raiffeisen şi la Banca Transilvania) sau prin mandat poştal. Ambele din păcate presupun un drum la bancă/oficiu poştal. Dacă veţi crede, dragi prieteni, că vă puteţi rupe o felie de timp pentru asta, vă rămânem îndatoraţi, dar, repetăm, aveţi toată înţelegerea noastră dacă nu veţi putea face asta. Datele de cont sau adresa poştală vi le putem pune la dispoziţie prin e-mail.